Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите на трохи. Използвайте кухненски робот за по-бързо. Разбива се с хаванче или на ръка, но ще ви отнеме повече време.
Към натрошете бисквити добавете разтопеното масло. Смесете добре двете съставки.
В тавичка с падащо дъно изсипете масленобисквитения блат. Притиснете добре от всички страни. Увийте с прозрачно фолио и приберете в хладилника.
Крема сиренето и захарта се разбъркват внимателно с бъркалка или миксер на бавна степен. Към тях се добавя и заквасената сметана.
В отделен съд разбийте за няколко минути на максимална степен и течната сметана. След което я прибавете към останалия крем за класическия чийзкейк. Разбъркайте отново добре.
Желатинът разтворете в студена вода и изчакайте, докато набъбне. Загрейте го на водна баня за минута и добавя към крема.
Разбъркайте внимателно и залейте бисквитения блат. Отново оставете любимия чийзкейк в хладилника за да стегне. Нужно му е минимум половин час.
След като крема стегне, отгоре добавете и сладкото от боровинки.
Класически американски чийзкейк за малки и големи.
Коментари