Начин на приготвяне
Измийте добре пилешките бутчета и ги срежете на две части. В тавичка сложете брашно и сол. Прибавете и черен пипер и оваляйте всяко парче пиле.
В дълбок тиган сложете зехтина и когато се загрее, изпържете бутчета от двете страни. Когато са готови, ги извадете и оставете в подходящ съд.
Лука изчистете, измийте и го нарежете. Запържете лука в мазнината, с която сте изпържили бутчета. Сложете отново бутчета при лука, прибавете чесъна и ракията.
Оставете на котлона, като разбърквате често да се задуши пилето с лука. Когато се изпари течността, прибавете виното, бульона и доматите.
Добавете сол на вкус и сложете капак. Печете пилешкото с вино в загрята фурна на 180 градуса за около 90 минути.
Сочни пилешки бутчета с червено вино - една по-различна версия на пияно пиле.