Сочни пилешки бутчета с червено вино

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
38
145
102
8
07/08/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пилешките бутчета и ги срежете на две части. В тавичка сложете брашно и сол. Прибавете и черен пипер и оваляйте всяко парче пиле.

В дълбок тиган сложете зехтина и когато се загрее, изпържете бутчета от двете страни. Когато са готови, ги извадете и оставете в подходящ съд.

Лука изчистете, измийте и го нарежете. Запържете лука в мазнината, с която сте изпържили бутчета. Сложете отново бутчета при лука, прибавете чесъна и ракията.

Оставете на котлона, като разбърквате често да се задуши пилето с лука. Когато се изпари течността, прибавете виното, бульона и доматите.

Добавете сол на вкус и сложете капак. Печете пилешкото с вино в загрята фурна на 180 градуса за около 90 минути.

Сочни пилешки бутчета с червено вино - една по-различна версия на пияно пиле.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар