Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сочни пилешки бутчета с червено вино

Сочни пилешки бутчета с червено вино

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Сочни пилешки бутчета с червено вино
Снимка: Нина Б Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • брашно - 50 г
  • пилешки бутчета - 4 броя
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 250 г
  • чесън - 3 скилидки
  • ракия - 5 с.л.
  • бульон - 250 мл пилешки
  • червено вино - 200 мл
  • домати - 250 г, белени
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пилешките бутчета и ги срежете на две части. В тавичка сложете брашно и сол. Прибавете и черен пипер и оваляйте всяко парче пиле.

В дълбок тиган сложете зехтина и когато се загрее, изпържете бутчета от двете страни. Когато са готови, ги извадете и оставете в подходящ съд.

Лука изчистете, измийте и го нарежете. Запържете лука в мазнината, с която сте изпържили бутчета. Сложете отново бутчета при лука, прибавете чесъна и ракията.

Оставете на котлона, като разбърквате често да се задуши пилето с лука. Когато се изпари течността, прибавете виното, бульона и доматите.

Добавете сол на вкус и сложете капак. Печете пилешкото с вино в загрята фурна на 180 градуса за около 90 минути.

Сочни пилешки бутчета с червено вино - една по-различна версия на пияно пиле.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: