Свинско контрафиле с гъбен сос

07/08/2020
"Добър апетит с порция свинско контрафиле с гъбен сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско контрафиле - 1 кг
  • олио - 30 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 1 щипка
  • печурки - 400 г
  • готварска сметана - 500 мл
  • топено сирене - 130 г
  • вода - 75 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си йенска тенджера или друга тенджера за печене. Измийте я и я подсушете.

Нарязвате свинското контрафиле на кръгчета, подобно на свински пържоли.

Измийте и нарежете гъбите на едро. Използвайте и пънчетата им.

Топеното пушено сирене си нарежете предварително на кръгчета.

Наредете в тенджерата малко месо, докато запълни дъното на съда. Върху него поръсете с мащерка, малко сол и черен пипер. Следва да наредите от гъбките, кръгчетата топено сирене.

Пушено сирене и залейте с малко от сметаната. Това се повтаря, докато свършат всички съставки. Най-отгоре сипете олио и долейте с вода. Сложете капака и пъхнете във фурната.

Гответе на средната решетка на 160 градуса за 2, 30 часа.

Поднесете ястието Свинско контрафиле с гъбен сос топло. По желание може да поръсите сочното свинско печено с магданоз.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
19.25 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар