Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско контрафиле с гъбен сос

Свинско контрафиле с гъбен сос

Свинско контрафиле с гъбен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Добър апетит с порция свинско контрафиле с гъбен сос"

Необходими продукти

  • свинско контрафиле - 1 кг
  • олио - 30 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 1 щипка
  • печурки - 400 г
  • готварска сметана - 500 мл
  • топено сирене - 130 г
  • вода - 75 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си йенска тенджера или друга тенджера за печене. Измийте я и я подсушете.

Нарязвате свинското контрафиле на кръгчета, подобно на свински пържоли.

Измийте и нарежете гъбите на едро. Използвайте и пънчетата им.

Топеното пушено сирене си нарежете предварително на кръгчета.

Наредете в тенджерата малко месо, докато запълни дъното на съда. Върху него поръсете с мащерка, малко сол и черен пипер. Следва да наредите от гъбките, кръгчетата топено сирене.

Пушено сирене и залейте с малко от сметаната. Това се повтаря, докато свършат всички съставки. Най-отгоре сипете олио и долейте с вода. Сложете капака и пъхнете във фурната.

Гответе на средната решетка на 160 градуса за 2, 30 часа.

Поднесете ястието Свинско контрафиле с гъбен сос топло. По желание може да поръсите сочното свинско печено с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: