Начин на приготвяне
Разбийте маслото със захарта и ваниловата захар докато изсветлее и стане пухкаво кремче.
Добавете яйцата едно по едно при непрестанно разбиване.
Сложете прясното мляко с разтворени в него зрънцата от шушулката ванилия и капките лимонов сок. Оставете да се пресече и тогава сипете към яйчния крем.
Добавете брашното на части, заедно с бакпулвера и разбъркайте до хомогенност.
Сипете сместта във форма за кекс, предварително намазнена и набрашнена, с изключение ако е силиконова.
Поръсете с още ванилова захар. При печенето ще образува страхотна коричка.
Изпечете кекса в предварително загрята 180 градуса фурна до суха клечка.
Охладете върху решетка и сервирайте като по желание поръсите с пудра захар за още сладост.
Този класически ванилов кекс с нежна текстура е много подходящ да бъде поднесен с черешово сладко и бита сметана или сметанов или топка йогурт сладолед.
Насладете му се и с чаша горещо кафе.
Ако рецептата ти допада, опитай и другите ни рецепти за кекс, а именно сочен кекс с ябълки или този невероятен кекс с орехи.
Коментари