Класически гъбен сос

29/07/2020
"Класически гъбен сос, който може да поднесете към крехко месо или да хапнете така, защото се съмняваме, че ще дочакате месото "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо226
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • гъби - 10 бр. печурки
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
  • лимони - сок от 1/2 бр.
* мерки и количества
Сос за Месо

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и ги нарежете на филийки.

В тиган разтопете кравето масло. Добавете гъбите и пържете на силен котлон до златисто. Сложете брашното и изчакайте леко да се запържи.

Налейте малко количество вода, колкото да разредите соса, но внимавайте да стане много течен. Ако е необходимо наливайте бавно и постепенно.

Варете 10 минути на средна температура. Сложете сол и черен пипер. Махнете от котлона, добавете лимоновия сок и разбъркайте соса за месо.

Вашия класически гъбен сос е готов за консумация. Добър апетит!

Двойно емайлирана касерола 14 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Двойно емайлирана касерола 14 см
8.40 лв.
Виж ››

Малка емайлирана касерола, удобна за приготвянето на по-малко количество храна или сосове за основни ястия. Има незалепващо покритие, което подпомага лесното почистване. Емайлираната касерола е вашето решение за бързо и вкусно готвене.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар