Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Пържени чеснови пилешки крилца

Пържени чеснови пилешки крилца

Пържени чеснови пилешки крилца
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Апетитни чеснови пилешки крилца, подходящи за мезе и за добра компания"

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 500 г
  • чесън - 1 глава
  • пилешки бульон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете пилешките крилца и ги разрежете на две. Натрошете пилешкия бульон и ги оваляйте хубаво.

Оставете ги за половин час. Загрейте тиган с олио. Сложете крилцата вътре. Добавете чесъна с люспата, като махнете само горната.

Изпържете пилешкото до приятен златист загар. Извадете върху кухненска хартия и оставете леко да се охладят.

Подредете чесновите крилца в подходяща чиния и сервирайте веднага.

Пържените чеснови пилешки крилца са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: