Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пилешки бутчета върху ориз със дреболии

Пилешки бутчета върху ориз със дреболии

Пилешки бутчета върху ориз със дреболии
Снимка: Албена Асенова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Добър апетит с пилешките бутчета с ориз"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • пилешки дреболии - 400 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 200 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • червен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите (сърчица, воденички и дробчета) се измиват и слагат в тенджера с подсолена вода за да се сварят. Дробчетата само се попарват. След като се сварят се нарязват на малки парченца.

Лукът се почиства, накълцва на дребно и задушава в малко олио. След като промени цвета се се прибавят нарязаните гъби. Зеленчуците се задушават още малко, след което се прибавя измитият ориз.

Налива се около чаена чаша вода и периодично се разбърква. Оризът се овкусява със сол и смлян черен пипер.

Наливат се още две чаши вода, а отгоре се нареждат предварително поръсените със сол и черен пипер бутчетата.

Оризът се пече във фурна на 200 градуса, като по средата на готвенето бутчетата се обръщат и поръсват с червен пипер. Готвят се около час или до готовност на ориза и месото.

Пилешките бутчета върху ориз със дреболии са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: