Директорски каприз

ГаляГаляНовак
25/10/2011
"Кой ще признае, че директорът е капризен Важното е да опитате това страхотно кулинарно предложение, то ще задоволи и най-капризния шеф "
Порции4-6 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 657
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изцеденото кисело мляко го разбийте с пудрата захар и кората от половин лимон, докато получите пухкав бял крем. Оставете сместа в хладилника.

Накиснете 1 желатин с малко вода за да набъбне. Вземете 2 ч. ч сок от ягодите. Загрейте го добре, без да заври. Поставете желатина в сока и бъркайте бавно до стопяването му. Отстранете от котлона, за да се охлади. Върнете в сока предварително изцедените плодове. Поставете сместа в хладилника.

По същия начин желирайте и плодовете от прасковите нарязани на тънки ивици. Сложете желираните плодове в хладилника за 2 часа. Пригответе 4 чаши за шампанско или други високи.

Редувайте 1 ч. л. жълт крем, после бял крем, завършете с червения крем. Или комбинация от бял крем, жълт крем, бял крем и най-отгоре пак червен.

По същия начин подредете и останалите чаши, като ги украсите с резанчета от киви или други плодове.

Рейтинг

5 8
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
19.04.2019 12:21
Това което е на снимката не е направено по описания начин...нещо оправете ,което си изберете
0
0
Ани
Ани
14.10.2013 19:17
То си пише.В сока от компота от праскови
0
0
Костадин Караманов
Костадин Караманов
14.10.2013 17:19
Къде сложихте втория желатин ?
0
0