Памук погача с яйца

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
754
3k
6k
447
4
Памук погача с яйца
Снимка: Стоянка Русенова
22/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Сготви30 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"Пухкава памук помага с яйца за всеки повод"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме маята и меда, към тях добавяме 100 мл топло мляко, покриваме и оставяме да втаса.

Пресяваме си брашното и солта, като ги поставяме в дълбока купа.

Правим си кладенче в средата, прибавяме разбитите яйца, топлото мляко, олиото, лимоновия сок и втасалата мая.

Започваме да месим тесто, докато започне да се отделя от стените на купата.

Вадим, поставяме го на набрашнена повърхност и продължаваме да месим до получаване на меко тесто.

Намазваме си купа с олио и го поставяме вътре, покриваме с кърпа и оставяме отново на топло да втаса до удвояване на обема.

След като е втасало, разделяме на 2 равни части всяка една от тях на още 4 – общо 8 части.

Точим всяка на кора с дебелина 3-5 мм, намазваме с разтопено масло.

Така правим с четирите кори, които след това събираме една върху друга.

Завиваме на руло.

По същия начин правим и с останалото тесто.

Режим всяко едно руло на триъгълни парчета.

Включваме фурната да се загрее, а през това време намазваме тавата.

В средата на тавата поставяме изрязаните краища на рулата.

Около тях нареждаме останалите.

Отново покриваме с кърпа и оставяме памук погачата да втаса на топло 30 минути.

Разбиваме в 2 с.л. прясно мляко жълтък, поръсете със сусам по желание.

Намазваме памук погача с яйца и поставяме във фурната да печем 20-30 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: