Агнешката супа на бай Данчо

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
747
3k
5k
445
4
22/07/2020
"От агнешката супа на бай Данчо всеки иска да опита"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 749
  • Преглеждания за месеца367
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусна супа, напомняща на курбан чорба.

Първо трябва да си подготвим месото, като го измием много добре.

В тенджера (можем да ползваме и тенджера под налягане) поставяме месото и наливаме вода, колкото да покрие месото,

Поръсваме със сол и поставяме на котлона.

Ако варим в обикновена тенджера, премахваме пяната с помощта на решетъчна лъжица, ако варим под налягане, изключваме и премахваме.

Варенето продължава половин час.

Месото варим с кокала, а след като извадим, го накъсваме на парчета.

В съд запържваме зеленчуците, които предварително сме нарязали на дребно и към тях добавяме и от прецедения бульон.

Добавяме фидето, подправките, прибавяме и месото като оставяме да се вари на тих огън.

Когато стане фидето, отстраняваме от котлона.

Приготвяме си застройката за агнешката супа, като слагаме в съд киселото мляко, жълтъка и брашното и ги разбъркваме с тел или вилица.

Към застройката сипваме от супата и разбъркваме добре.

Изливаме застройката при агнешката супа със зеленчуци и изчакваме да заври.

Когато е завряла, премахваме от котлона и сервираме с люта чушка, чесън и оцет.

Ако обичате агнешка шкембе чорба, и Агнешката супа на бай Данчо ще ви допадне.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар