Начин на приготвяне
Обелете патладжаните на ивици. Нарежете ги на шайби с дебелина около 1 см.
Поръсете със сол и сложете в гевгир за 30 минути, да се отдели горчивият им сок.
След това измийте и подсушете.
Наредете ги в тава върху хартия за печене. Поръсете с мащерка и риган и полейте със струйка зехтин. Сложете да се пекат в загрята фурна за около 30 минути.
Почистете и нарежете скилидките чесън.
Наредете изпечения патладжан в купа и поръсете с чесъна и ситно нарязан копър.
Приберете салатата с патладжан в хладилник за няколко часа, за да се овкуси.
Обелете и нарежете доматите на шайби.
Наредете ги в кръг като редувате с печения патладжан. В средата на апетитната зеленчукова салата сложете сиренето, предварително нарязано на кубчета.
Полейте салатата с печен патладжан и овче сирене със зехтин и поръсете с нарязан пресен магданоз.