Ezine.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата с печен патладжан и овче сирене

Салата с печен патладжан и овче сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Салата с печен патладжан и овче сирене
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Чудна салата с патладжан и сирене, липсва ѝ само една ракийка и щастието ще бъде пълно"

Необходими продукти

  • патладжани - 2 бр. (около 600 г)
  • сол
  • мащерка
  • риган
  • домати - 2 бр.
  • сирене - 150 г овче
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • копър - пресен
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните на ивици. Нарежете ги на шайби с дебелина около 1 см.

Поръсете със сол и сложете в гевгир за 30 минути, да се отдели горчивият им сок.

След това измийте и подсушете.

Наредете ги в тава върху хартия за печене. Поръсете с мащерка и риган и полейте със струйка зехтин. Сложете да се пекат в загрята фурна за около 30 минути.

Почистете и нарежете скилидките чесън.

Наредете изпечения патладжан в купа и поръсете с чесъна и ситно нарязан копър.

Приберете салатата с патладжан в хладилник за няколко часа, за да се овкуси.

Обелете и нарежете доматите на шайби.

Наредете ги в кръг като редувате с печения патладжан. В средата на апетитната зеленчукова салата сложете сиренето, предварително нарязано на кубчета.

Полейте салатата с печен патладжан и овче сирене със зехтин и поръсете с нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: