Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пелмени»Чебуреки с шунка сирене и кашкавал

Чебуреки с шунка сирене и кашкавал

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Чебуреки с шунка сирене и кашкавал5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Толкова апетитно изглеждат тези чебуреки, че едвам дочакваме приготвянето им"

Необходими продукти

  • ЗА ТЕСТОТО
  • вода - 350 мл
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
  • шунка - 100 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата с олиото и солта да заври.

Изсипваме по-голямата част от брашното в голяма купа, правим кладенче в средата и в него изсипваме врялата вода.

С помощта на шпатула размесваме добре, за да се смесят водата и брашното.

След като тестото се охлади, прибавяме едно по едно яйцата и замесваме меко тесто, като прибавим и останалата част от брашното.

Готовото тесто оставяме на топло за 30 минути.

За плънката, нарязваме на ситно шунката и кашкавала, омесваме с натрошеното сирене и прибавяме чубрицата.

Накъсваме тестото на малки топки, които разточваме на тънко.

Във всяка кора слагаме по малко от плънката, загъваме под формата на полумесец този вид пелмени и притискаме краищата с вилица.

Пържим чебуреки с шунка сирене и кашкавал в сгорещено олио и от двете страни до златисто.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: