Чебуреки с шунка сирене и кашкавал

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
186
448
129
35
4
15/07/2020
"Толкова апетитно изглеждат тези чебуреки, че едвам дочакваме приготвянето им "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо385
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата с олиото и солта да заври.

Изсипваме по-голямата част от брашното в голяма купа, правим кладенче в средата и в него изсипваме врялата вода.

С помощта на шпатула размесваме добре, за да се смесят водата и брашното.

След като тестото се охлади, прибавяме едно по едно яйцата и замесваме меко тесто, като прибавим и останалата част от брашното.

Готовото тесто оставяме на топло за 30 минути.

За плънката, нарязваме на ситно шунката и кашкавала, омесваме с натрошеното сирене и прибавяме чубрицата.

Накъсваме тестото на малки топки, които разточваме на тънко.

Във всяка кора слагаме по малко от плънката, загъваме под формата на полумесец този вид пелмени и притискаме краищата с вилица.

Пържим чебуреки с шунка сирене и кашкавал в сгорещено олио и от двете страни до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар