Сушени манатарки с ориз и зеленчуци

14/07/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • сушени манатарки - 50 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушка зелена - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • ориз жасмин - 150 г
  • лимони - половин за сок
  • масло - за запържване
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • пикантина - по желание
  • вода - за задушаване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбират се здрави парчета сушена манатарка. Измиват се добре и се оставят за 5 минути във вода за да омекнат.

Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват с желаната едрина.

В дълбок тиган или друг подходящ за запържване съд се загрява маслото.

Постепенно в него се слагат наситнените лук, моркови, чушка, чесън и накрая ориз.

Запържват се в маслото за около 5 минути.

След това се добавят сушените манатарки, сокът от половин лимон, червен, черен пипер, пикантина, ако желаете /ако не - заменете я със сол на вкус/.

Задушете ги с постоянно разбъркване около три минути. След това добавете вода и гответе до готовност.

Сервирайте ориза с гъби топъл.

Сушените манатарки с ориз и зеленчуци са подходящо ястие за самостоятелно хапване или за гарнитура.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар