Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Супа от свинско месо и гъби

Супа от свинско месо и гъби

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Супа от свинско месо и гъби
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Чудна супичка от свинско и гъби - събира всички у дома"

Необходими продукти

  • свинско месо - 300 г, шарено
  • гъби - шепа замразени манатарки
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • селъри - стрък
  • ориз - 2 с.л.
  • зехтин
  • сол
  • девесил
  • магданоз
  • черен пипер
  • за застройката
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна свинска супа изберете парче шарено свинско месо - т.е. да бъде смесено със сланинка. Нарежете го на малки късчета.

Нарежете лука, моркова и селърито на ситно. В тенджерка налейте 1 к.ч. зехтин, пуснете зеленчуците, налейте 1-2 с.л. вода, захлупете и задушете за 5 мин.

Добавете нарязаното месо, шепа замразени манатарки, захлупете и отново задушете за 5-6 мин.

Налейте 1 л топла вода, сварете супата за 15-20 мин, след което добавете ориза и варете до готовност.

Овкусете с щипка девесил, щипка магданоз и щипка черен пипер.

Отдръпнете съда от котлона, разбийте за кратко жълтъка, киселото мляко и 2-3 капки лимонов сок.

Вземете черпак от горещата супа и излейте в застройката, след което я изсипете в тенджерата.

Супата от свинско месо и гъби е много вкусна и ароматна, може да използвате и сушени гъби или пресни!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: