Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички в гювечета

Банички в гювечета

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Банички в гювечета
Снимка: Росица Петрова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Изненадайте близките си с вкусни банички в гювечета за закуска"

Необходими продукти

  • кори за баница - 12 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 250 г
  • олио - 6 с.л. + за намазване на гювечетата
  • заливка
  • газирана вода - 250 мл
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете сиренето и прибавете към него 2 яйца. Разбъркайте. Разделете сместа на 6 части.

Разстелете корите за баница на работният плот.

Вземете две от тях и ги намажете с 1 с.л. олио.

Сложете от плънката по цялата повърхност на корите. С ръце наберете корите като ветрило и след това навийте на охлюв.

Поставете баничките в гювечетата, които предварително са намазани с малко олио.

Оформете по същия начин и останалите кори.

Разбийте 2 яйца и прибавете към тях газираната вода. Разбъркайте и разпределете сместа в гювечетата.

Нарежете маслото на кубчета и сложете върху баничките.

Оставете за 10 минути да поемат течността.

Сложете да се пекат в студена фурна, която включете на 180 градуса с вентилатор за около 30-35 минути, до приятен златист загар.

Получиха се много вкусни банички в гювечета с хрупкава коричка и мека и пухкава вътрешност.

Поднесете топли с чаша айрян и хапнете с наслада.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: