Памук погача с лимонада

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
665
2k
5k
360
3
05/07/2020
"С любимата памук погача с лимонада всеки ден е празник "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо158
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме прясното мляко и лимонадата, към тях добавяме захарта и маята.

Разбъркваме, докато се разтворят съставките, след това добавяме 2 чаени чаши от брашното и размесваме, докато получим еднородна смес.

Покриваме с кърпа и оставяме на топло, за да се активира маята. След активирането добавяме останалото брашно, солта и олиото като отново замесваме тестото.

Оформя се много меко и пухкаво тесто.

Прехвърляме върху набрашнен плот като разделяме на 2 равни части, като всяка разточваме на правоъгълен лист.

От всеки лист получаваме 6 равни части. Всяка една срязваме на диагонал навиваме.

Завитото на руло тесто нареждаме в тава, намазана с олио. Покриваме тавата с нашата погача с памучна кърпа и оставяме на топло, докато тестото втаса.

Намазваме със смес от жълтък и прясно мляко. Поставяме в предварително затоплена на 180 градуса фурна с вентилатор.

Печем любимата памук погача около 40 минути, като след 30-та минута покриваме с алуминиево фолио.

След като извадим памук погачата с лимонада от фурната оставяме в тавата да се охлади леко и тогава поднасяме.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар