Начин на приготвяне
Смесваме прясното мляко и лимонадата, към тях добавяме захарта и маята.
Разбъркваме, докато се разтворят съставките, след това добавяме 2 чаени чаши от брашното и размесваме, докато получим еднородна смес.
Покриваме с кърпа и оставяме на топло, за да се активира маята. След активирането добавяме останалото брашно, солта и олиото като отново замесваме тестото.
Оформя се много меко и пухкаво тесто.
Прехвърляме върху набрашнен плот като разделяме на 2 равни части, като всяка разточваме на правоъгълен лист.
От всеки лист получаваме 6 равни части. Всяка една срязваме на диагонал навиваме.
Завитото на руло тесто нареждаме в тава, намазана с олио. Покриваме тавата с нашата погача с памучна кърпа и оставяме на топло, докато тестото втаса.
Намазваме със смес от жълтък и прясно мляко. Поставяме в предварително затоплена на 180 градуса фурна с вентилатор.
Печем любимата памук погача около 40 минути, като след 30-та минута покриваме с алуминиево фолио.
След като извадим памук погачата с лимонада от фурната оставяме в тавата да се охлади леко и тогава поднасяме.