Постни бухти от вечерта

07/07/2020
"Любими бухтички - защо са от вечерта ли, защото са още по-вкусни "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 350 г с набухвател
  • царевично нишесте - 50 г
  • суха мая - 7 г
  • хладка вода - 250 г
  • мед - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо активираме маята. В купа изсипваме водата, меда и маята и изчакваме 10 мин.

В друга купа смесваме брашното, солта и нишестето.

Към активираната мая започваме да добавяме брашняната смес и бъркаме с лъжица до получаване на лепнещо тесто.

Оставяме в хладилник тестото за през нощта.

Бухтите могат да се изпържат и след 40 мин, щом тестото бухне, но аз ги оставих за сутринта.

В дълбок съд сипвам около 1 л олио.

С на мазнини ръце оформям топчета и ги изпържвам.

Поднасям постните бухти от вечерта поляти с мед или поръсени с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар