Любимата сладка баница на баба

01/07/2020
"Мама да не се сърди, но на баба сладката баница ни е любима "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 868
  • Преглеждания за месеца468
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата е с вместимост 200 мл.

Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта. Прибавя се олиото.

Към киселото мляко се прибавя содата и след като спре да шупти, се добавя към яйцата.

Тава с диаметър 28 см се намазва с олио. Поставя се един цял лист от корите. Взема се друг лист, потапя се в яйчената смес и както се е разкъсал, се поставя в тавата. Поръсва се с извара. Следва натопен лист, извара и така до изчерпване на корите. Най-отгоре се покрива с цял лист.

Баницата с извара се нарязва на квадрати.

Кравето масло се разтопява и с него и остатъка от яйчената смес се залива баницата.

Баницата се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути, след което фурната се намаля на 160 градуса и баницата се допича още за 20-25 минути.

Докато баницата се пече, се приготвя сиропа.

Водата и захарта се варят 5-6 минути. Прибавя се лимоновият сок, ванилията и солта. Сиропът се оставя да изстине.

След като баницата е извадена от фурната и е леко изстинала (да не пари), се нарязва на квадрати и се залива с изстиналият сироп.

Сладката баница се консумира напълно изстинала и престояла 1-2 часа.

Да ви е вкусно с любимата сладка баница на баба!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар