Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. Прибавят се водата и олиото. Сместа се разбърква. Добавя се пресятото брашно, като се разбъркава внимателно с шпатула.
Сместа се изсипва в кръгла кексова форма.
Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 25-30 минути.
След като се опече кекса се изважда от формата и се охлажда върху решетка.
Шоколадът се начупва и се поставя в малка касерола. Добавят се млякото, захарта и маслото. Сиропът се вари до разтопяване на продуктите.
Изстиналият домашен кекс се връща отново във формата и се надупчва с молив или дървена клечка.
В дупките се излива топлият сироп.
След като дупченият сладкиш изстине отново, се обръща в поднос.
Поръсва се с пудра захар.
Да ви е сладко с Кекс с шоколадов сироп! Страхотен сладкиш с шоколад.