Начин на приготвяне
Вкусен патладжан по гръцки.
Патладжаните се измиват много добре и се обелват.
Нарязват се на кръгчета с дебелина 1 см и потапят в студена вода със сол за 10 мин.
Изцеждат се от водата, намазват с 50 мл зехтин и се оставят да престоят 20 мин.
Чесънът се счуква на паста с малко сол.
Магданозът и копърът се измиват много добре и се нарязват на ситно.
Чушката се почиства от семките и се нарязва на ситно.
Магданозът, копърът, чушката, оцетът, 50 мл зехтин, черен пипер и сол се разбъркват много добре.
Патладжаните се пекат на скара от двете страни.
Изпечените патладжани се заливат с дресинга.
Оставят се да престоят 30 мин. маринованите патладжани.
Хлябът се нарязва на филийки и се пече на скарата от двете страни.
Патладжаните на скара се нареждат върху филийките и се поръсват с натрошено сирене.
Насладете се на Печен патладжан със сирене по гръцки.