Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Сирене Саганаки по гръцки

Сирене Саганаки по гръцки

MarianeMariane
Джедай
202169
Сирене Саганаки по гръцки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1-2

Необходими продукти

  • сирене - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • узо - 50 мл
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сиренето на парчета с дебелина 1 см, наредете го в чиния и го напръскайте с узото.

След това го оваляйте последователно в брашно и яйце и изпържете на маслена баня на слаб огън. Поднесете с резени лимон.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: