Начин на приготвяне
Имате нужда от лесна рецепта за печена риба, която изисква много малко работа и много малко време за фурна? Тогава тази сьомга с песто е за вас!
Здравословна, лесна рецепта за печена сьомга с бяло вино. Много малко време е необходими за това вкусно, богато и удовлетворяващо ястие със сьомга, готово за по-малко от 20 минути. Пестото и сьомгата са чудна комбинация заедно, а богатството на аромати се допълва с малко лимонов сок и вино, за да се озари ароматът.
Леко намажете с олио тавичката за печене, която е достатъчно голяма, за да побере рибата. Нарежете филето от сьомга на около 5 см ширина. Изстискайте сока от един лимон и бяло вино върху рибата. Мариновайте 15 минути.
Загрейте фурната на 200 градуса маринованата риба.
Покрийте горната страна на рибата с дебел слой песто, хубаво да покрива повърхността на рибата. Отгоре поръсвате с каперси. Чери доматите се слагат нарязани или цели между и върху парчетата риба.
Гъбите нарежете на ивички и декорирайте отгоре рибата с тях. Ястието се полива със зехтин и се слага за 15-20 минути в загрята на 200 градуса фурна. Нарежете останалата половина лимон на тънки филийки. Поставете резени лимон на отделните порции или подредете.