Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена Сьомга с бяло вино

Печена Сьомга с бяло вино

IvelinaIvelina
Новак
832972k
Печена Сьомга с бяло вино
Снимка: Ivelina
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Небцето пирува, щом усети вкуса на печената сьомга с бяло вино"

Необходими продукти

  • сьомга - 500 г филе
  • песто - 3 с.л. босилково, ментово, по избор
  • чери домати - 150 г
  • каперси - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • лимони - 1 бр. (за сок и декорация)
  • гъби - 100 г (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Имате нужда от лесна рецепта за печена риба, която изисква много малко работа и много малко време за фурна? Тогава тази сьомга с песто е за вас!

Здравословна, лесна рецепта за печена сьомга с бяло вино. Много малко време е необходими за това вкусно, богато и удовлетворяващо ястие със сьомга, готово за по-малко от 20 минути. Пестото и сьомгата са чудна комбинация заедно, а богатството на аромати се допълва с малко лимонов сок и вино, за да се озари ароматът.

Леко намажете с олио тавичката за печене, която е достатъчно голяма, за да побере рибата. Нарежете филето от сьомга на около 5 см ширина. Изстискайте сока от един лимон и бяло вино върху рибата. Мариновайте 15 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса маринованата риба.

Покрийте горната страна на рибата с дебел слой песто, хубаво да покрива повърхността на рибата. Отгоре поръсвате с каперси. Чери доматите се слагат нарязани или цели между и върху парчетата риба.

Гъбите нарежете на ивички и декорирайте отгоре рибата с тях. Ястието се полива със зехтин и се слага за 15-20 минути в загрята на 200 градуса фурна. Нарежете останалата половина лимон на тънки филийки. Поставете резени лимон на отделните порции или подредете.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: