Лазаня със сирена и кайма

Лазаня със сирена и кайма
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
16/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Лазаня с чудна плънка от кайма и различни сирена"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме корите за лазаня и ги отцеждаме от водата.

Нарязваме чесъна на дребно и го задушаваме за 2 секунди в сгорещения зехтин. Добавяме гъбите и каймата и задушаваме още 10-12 минути при постоянно разбъркваме. Добавяме босилека, солта, черния пипер и доматеното пюре и разбъркваме.

Подреждаме един ред кори в правоъгълна тавичка. Отгоре сипваме малко сметана, поръсваме с моцарела, пармезан, подреждаме няколко парченца топено сирене и отгоре разпределяме 3-4 лъжици от сместа с каймата. Поставяме втори ред кори и разпределяме продуктите по същия начин. Завършваме с кори. Покриваме с алуминиево фолио и печем лазанята с кайма 15 минути на 200 градуса.

След това махаме фолиото, поръсваме лазанята с кашкавал и връщаме във фурната за още 15 минути.

Нашата вкусна лазаня със сирена и кайма е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: