Начин на приготвяне
За тази сръбска баница лукът се почиства и нарязва на полумесеци. В тиган се слага повечко олио да загрее. Добавете лука, за да се запържи. Картофите се обелват и измиват. Настъргват се в голяма купа. Към тях се добавя запърженият лук с останалата мазнина.
Зеленият лук се почиства и нарязва на ситно. Добавя се в купата. Овкусява се със сол и черен пипер. Добре се разбърква. Подготвя се намазнена тава. Взимат се корите.
В единия край на кората се слага част от плънката по цялата дължина, като се предвижда да има достатъчно за всички кори. Кората се навива.
Слагат се в тавата и се навива на охлюв, като се започва от средата на тавата. Когато всички кори са в тавата, витата баница се поръсва леко с олио.
Пече се около 40 минути баницата с картофи. Почерпете се с парче сръбска баница с картофи.