Начин на приготвяне
Смиламе бисквитите в блендер и смесваме с маслото. Изсипваме във формичка с отделящо се дъно и притискаме, за да оформим блат. Прибираме в хладилника да се стегне.
В купа смесваме цеденото мляко, изварата, захарта, заквасената сметана и сладкото. Разбъркваме.
Разтваряме желатина във водата, оставяме го да набъбне и го загряваме за 2-3 секунди, за да се разтопи. Добавяме го към крема, разбъркваме и изливаме върху блата. Заравняваме чийзкейка с извара и прибираме в хладилника за 1 час.
Приготвяме шоколадовата глазура като разтопяваме шоколада на водна баня и смесваме с кокосовото масло и сметаната.
Заливаме пухкавия чийзкейк с боровинки, заглаждаме и прибираме в хладилника.
Сервираме нашия чийзкейк с извара и боровинки на следващия ден, украсен отгоре с боровинки.