Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пасти»Какаови пастички с кокосов крем

Какаови пастички с кокосов крем

Какаови пастички с кокосов крем
Снимка: Христинка Колева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пастички с кокосов крем, с които черпим виртуално - ако искате да ги опитате, ще трябва да си ги приготвите"

Необходими продукти

  • за блата
  • краве масло - 125 г
  • кафява захар - 50 г
  • захар - 50 г кристал
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • краве масло - 100 г
  • пшеничен грис - 80 г
  • захар - 160 г
  • кокосови стърготини - 120 г
  • ванилия - 1 бр.
  • за поръсване
  • шоколад - 100 г за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към мекото краве масло се добавят двата вида захар. Разбива се до пухкавост. Прибавят се едно по-едно яйцата, като разбиването продължава до усвояване на яйцата.

Брашното, какаото и бакпулверът се пресяват.

Прибавя се част от сухата смес към маслено-яйчната, като се редуват с прясното мляко.

Сместа се изсипва в тавичка с размер 25/25 см, постлана с хартия за печене.

Блатът за пастички се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

Освобождава се от формата и се охлажда върху решетка.

Прясното мляко, захарта и маслото се поставят на котлона до завиране. Грисът се ръси върху млякото. След като кремът се сгъсти, се отнема от огъня и се добавят кокосовите стърготини. Ароматизира се с ванилията.

Изстиналият блат отново се връща във формата. Върху него се изсипва кокосовият крем. Заравнява се и се оставя да изстине и стегне.

Сладкишът с крем се гарнира с настърган шоколад. Нарязва се на пастички и се сервира с усмивка.

Да ви е сладко с Какаови пастички с кокосов крем!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: