Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Свинска пача чорба с чесън

Свинска пача чорба с чесън

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Свинска пача чорба с чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Който е ял свинска пача с чесънче, той знае каква вкусотия е това"

Необходими продукти

  • свински крачета - 4 бр.
  • свинска глава - 1 бр.
  • шкембе - 500 г
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • винен оцет - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме изчистили всичко добре, поставяме в голяма тенджера, наливаме 5 - 6 литра студена вода и оставяме да заври.

Периодично премахваме пяната от варенето на свинските крачета, свинското шкембе и свинската глава.

След като всичко се е сварило, изваждаме всичко, месото нарязваме на малки парчета.

Поставяме съда на много бавен огън и оставяме да се вари, докато бульонът се изпари на половина.

Правим си чеснов сос, като счукваме скилидките чесън със сол на вкус, след което наливаме оцета и разбъркваме.

Ако желаете, може да се добави в свинската пача, а може и отделно от свинската пача.

Пожелание поръсваме с черен пипер готовата свинска пача чорба с чесън.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: