Начин на приготвяне
Разбиваме жълтъците със захарта за 3-4 минути.
Кипваме млякото и добавяме разбитите жълтъци и ванилията. Варим на слаб огън 2-3 минути, като постоянно бъркаме. Отместваме и оставяме сместа да се охлади.
Разбиваме сметаната.
Обелваме прасковите и ги нарязваме на много дребни парчета.
Смесваме разбитата сметана с крема от жълтъци и нарязаните праскови. Разбъркваме и сипваме в кутия получения сладолед. Прибираме във фризера.
На всеки 15 минути в продължение на 1 час е желателно да изваждаме сладоледа с праскови и да го разбъркваме, за да стане фин и пухкав.
Сервираме готовия млечен сладолед, поръсен с шоколадови пръчици.
Разхладете се и вие с Домашен млечен сладолед с праскови.