Ризото с лук, бекон и грах

02/06/2020
"Чудно ризото си спретнахме - ако и на вас ви се хапва, даваме рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Изчистете ориза и хубаво го измийте със студена вода. Вземете една тенджера, сипете вода и го сложете да се вари. След като е готов, го прецедете със студена вода. Оставете го настрани.

2. През това време вземете една дъска и с помощта на голям кухненски нож нарежете на ситно бекона. След това вземете вашия уок тиган, изсипете бекона и го сложете да се задушава на среден огън, като периодично разбърквате.

3. Идва ред на зеленчуците. Нарязвате на ситно лука, червената чушка и моркова и ги добавете към бекона. След 5 минути добавете и граха и царевицата. Подправете със соев сос.

4. След като са готови зеленчуците, изсипете към тях ориза и с помощта на шпатула разбърквате. Подправете със сол и пипер по ваш вкус ризотото със зеленчуци.

5. Поднесете готовото ризото топло с усмивка. Да ви е вкусен приготвения ориз на тиган!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар