Начин на приготвяне
Почистете левурдата от дръжките. Измийте и нарежете на ситно.
Загрейте олиото и прибавете левурдата. Разбъркайте и отстранете от котлона. Оставете да се охлади.
През това време затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта. Покрийте съда и изчакайте 10 минути, докато маята се активира.
Пресейте брашното и прибавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче.
Добавете втасалата мая и ароматното олио с левурда.
Замесете меко нелепнещо тесто. Намажете го с малко олио и оставете да втаса до удвояване на обема.
Готовото тесто разделете на 6 равни части.
С ръце разстелете всяка от тях на правоъгълна кора. Поръсете с нарязан на дребни парченца кашкавал и навийте на руло. Рулото усучете и завийте на охлювче, като пъхнете края навътре.
Оставете хлебчетата с левурда да втасат повторно за 20-30 минути. По желание може да поръсите хлебчетата със семена и след това сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 25-30 минути.
Получиха се много ароматни кашкавалени хлебчета с левурда.
Добър апетит!