Скариди на плоча със зехтинов сос

03/06/2020
"Добър апетит с тези скариди на плоча със зехтинов сос - изумително вкусни са "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете скаридите и запазете главите им.

Загрейте 3-4 с.л. зехтин в тиган на умерен огън и сложете главите, за да се запържат и отделят сока и есенцията си. Притиснете с лъжица, за да излезе повече от вътрешността им.

За да не загаря, намалете огъня, извадете остатъците от главите и налейте останалия зехтин. За по-голямо количество сос може да добавите и още от мазнината.

Добавете скилидките чесън, настъргани на фино ренде, запържете ги за много кратко и веднага сипете и смлените бадеми и щипка сол. Бъркайте, за да не стават на бучки.

Дръпнете от огъня и смесете с накълцани на ситно магданоз и копър. Препоръчително е да се използват пресни, но ако нямате, може и сушени.

Към соса от зехтин по желание може да изстискате и лимонов сок.

Заемете се със скаридите, като загреете плочата на максимална температура.

Ръснете малко зехтин и сол, така че хубаво да се покрие повърхността и да не залепват обелените морски дарове.

Запечете скаридите до лек загар от всяка страна. Термичната обработка е кратка, за да са крехки и вкусни печените скариди.

Залейте със зехтиновия сос и поднесете скаридите на плоча.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар