Ябълкови гризини

31/05/2020
"Ябълкови гризини, които се изяждат за нула време вкъщи "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо117
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пресяваме брашното и го сипваме в купа. Към него се добавя разбита сода, за да шупне в киселото мляко.

2. Прибавя се водата, олиото, солта, захарта и обелената и настъргана ябълка. Замесва се меко тесто.

3. Разточва се тестото с дебелина 5 мм. Внимателно се разрязва на тънки лентички. С набрашнени ръце всяка лента се взима и се усуква като солетка.

4. Оформените гризини се редят върху хартия за печене и се мажат с жълтък. Пекат се на 180 градуса за 15 минути или до златисто.

Ябълковите гризини са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар