Пълнени пилешки рулца

Пълнени пилешки рулца
Снимка: Христинка Колева
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Пилешки рулца с вкусна плънка"

Необходими продукти

  • пържоли - 6 бр. пилешки, от бут
  • бекон - 150 г пушен
  • гъби - 200 г
  • топено сирене - 80 г пушено
  • бяло вино - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на дребно и се запържва. Прибавят се дребно нарязаните гъби. Готвят се до готовност.

Пилешките пържоли се овкусяват със сол и черен пипер. Върху тях се поставя част от бекона с гъбите и нарязаното на гредички топено сирене.

Пържолите се завиват на пилешки рулца и се завързват с конец.

Нареждат се в тава с незалепващо покритие. Заливат се с бялото вино и 1 ч. ч. вода. Тавата се покрива с алуминиево фолио.

Пекат се пълнените пилешки филенца в предварително загрята фурна на 200 градуса 50 минути.

Фолиото се премахва и ако е необходимо, рулцата се допичат до лек загар.

Конците се премахват от рулата, нарязват се на филийки и се поднасят със сезонна салата.

Приятен апетит с Пълнени пилешки рулца!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: