Сладка баница с прясно мляко и яйца

28/05/2020
"Искате парче от сладката баница, нали - че кой не би искал "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 852
  • Преглеждания за месеца316
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всеки лист се намазва с разтопено краве масло. Събира се на хармоника и след това се навива на не стегнато охлювче. Всички охлювчета от кори за баница се нареждат в тава с размер 26 см. с незалепващо покритие. Намазват се с останалото масло и се пекат на 180 градуса около 35 минути.

Прясното мляко заедно със захарта се затопля, колкото захарта да се разтопи.

Яйцата се разбиват с телена бъркалка и на тънка струя се прибавя млякото. Ароматизира се с ванилията.

Изпечената баница на розички се залива с яйчената смес.

Връща се отново във фурната на 200 градуса за 15 минути. За да остане сладката баница сочна, не трябва да се препича.

Оставя се да изстине и се поръсва с пудра захар. По желание Сладка баница с прясно мляко и яйца се гарнира с пресни малини.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар