Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с гъби и грозде

Пилешки пържоли с гъби и грозде

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пилешки пържоли с гъби и грозде2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешко месо - 4 пържоли от гърди или бут
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • грозде - 20 зърна бяло
  • гъби - 300 г
  • сметана - 150 мл готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко пържолите със сол и черен пипер. Полейте ги с малко лимонов сок и ги оставете да престоят на хладно за 30 минути.

Загрейте масло или олио в тиган и запържете пилешките пържоли до готовност. Извадете ги и в тигана добавете гъбите. Оставете да се задушат до готовност, прибавете гроздето, долейте бялото вино и овкусете със сол и пипер.

След няколко минути излейте леко сметаната и върнете пържолите съда. Оставете да клокнат и снемете от котлона. Може да овкусите с подправки по избор готовите пилешки пържоли с гъби и грозде.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: