Начин на приготвяне
Нарязваме пилешкото филе на тънки дълги ленти.
Разбиваме яйцата в купа и към тях добавяме солта, кърито, куркумата и олиото и разбиваме отново.
Смиламе корнфлейкса в блендер и го изсипваме в широка тава.
Потапяме пилешките филенца в яйчената смес и след това го овалваме в корнфлейкса, като ги оставяме вече оваляни в тавата. Покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 2-3 часа.
След това подреждаме един ред от пилешките пръчици в кошницата на уреда и готвим според указанията за този тип ястие.
Когато първата порция е готова продължаваме със следващите до изчерпване.
За соса счукваме чесъна, добавяме киселото мляко, майонезата и солта и разбъркваме хубаво.
Сервираме пилешките пръчици в еър фрайър топли със сосчето.