Начин на приготвяне
На котлона в съд поставяме водата и олиото заедно с щипката сол и оставяме да кипне.
След като е кипнало, отместваме от котлона и започваме да прибавяме брашното постепенно, като бъркаме с дървена лъжица или шпатула, докато започне да се отлепва от стените на съда.
Оставяме на страна да изстине и след това прибавяме едно по едно яйцата.
Получава се лепкава каша, но при дърпане трябва да се къса пареното тесто.
Шприцоваме от сместа на намаслена хартия или фолио, нарязваме ги и после пържим.
Олиото трябва да е много загрято до вряло. Котлонът не трябва да бъде на мах, трябва да е умерен или на 6, защото се пържат бързо, а отвътре остават сурови.
Изпържваме класическите тулумби от едната страна и обръщаме, но тъй като олиото е много, почти всички се обръщат сами.
С решетъчната лъжица ги вадим и ги поставяме в тава.
Приготвяне си сироп от съставките и за да са добре сиропирани, потапяме по няколко за 1-2 минути във врящия сироп.
Изваждаме в тавата и накрая сиропа, който е останал, сипваме върху тулумбичките, които сме подредили.
Оставяме така да си поемат сиропа тулумбичките по оригинална рецепта за едно денонощие.