Начин на приготвяне
Започваме с подготовката на тестото. Поставяме водата в тенджерка и слагаме на котлона да заври.
Добавяме захарта, лимонената киселина, маслото и солта.
Разбъркваме хубаво и добавяме брашното. Разбъркваме хубаво, тестото трябва да стане хомогенно и да се отлепя от съда.
Оставяме тестото да се охлади и добавяме яйцата.
Разбъркваме до получаване на гладка смес.
Приготвяме си сиропа, като в тенджерка слагаме водата, смесена със захарта и ванилията, да заври и да се сгъсти.
В дълбок тиган загряваме олио и започваме да щприцоваме малки тулумбички. Важно е котлонът да не е на много силна степен, защото тулумбичките, ще останат сурови отвътре.
Изпържените тулумби се потапят за кратко в сиропа, изваждаме с решетъчна лъжица и подреждаме в по-дълбок съд.
След като сме приключили с всички тулумбички, оставяме ги да се охладят и заливаме със сиропа оригиналните мини тулумбички.