Начин на приготвяне
Котлетът се нарязва на пържоли и костта се сваля, да остане само месото.
С чукче се начуква, да не е дебело, поръсваме със сол и черен пипер.
Овалва се в брашно. В тиган се загрява олио, запържваме от двете страни до златисто и готовност на пържолите на тиган, после се изважда в чиния.
В същия тиган се запържва ситно нарязан лук с щипка сол. Добавя отцедените гъби, нарязани на парчета, и се след минута, като се разбъркват, се сипва готварската сметана.
Овкусява се с черен пипер и на умерен огън, връща се месото в тигана и се разбърква, докато сгъсти.
Сервираме поръсено с нарязан магданоз, мента и резен лимон.
Страхотна вечеря с чаша пиво - свински котлети със сметана и гъби.
Добър апетит!