Начин на приготвяне
Измива се отцеден нахут, смесва се с едно яйце, кимион, сол на вкус, черен пипер и се сипва в каната на чопър или блендер.
Разбърква се до получаване на гъста паста. В тиган с 1 с.л. олио се задушва нарязан спанак с щипка сол да омекне и да спадне обема му.
Сваля се от котлона да се охлади и се смесва с нахутената паста за зеленчуковите кюфтета.
Прибавя се нахутено брашно и всичко се разбърква на гъста смес като кайма. Ако е рядко, се добавя лъжица брашно, ако е сухо, се слага малко вода и пак се получава.
Върху хартия за печене с лъжица се оформят 9-10 кюфтенца от нахут, средно големи.
Отгоре се напръскват с олио и се пекат в загрята фурна 180 градуса до златисто около 30 минути. Сервираме вегетарианските кюфтенца топли, но и студени са много вкусни.
Поднесете кюфтетата с нахут и спанак със салата по избор!