Мързеливи панирани чушки

17/05/2020
"Бързи панирани чушки, когато леко ви мързи, но пък искате да хапнете вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 564
  • Преглеждания за месеца772
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки - 400 г печени, белени /от консерва/
  • сол - 2 - 3 щипки
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества
Пържени Чушки

Начин на приготвяне

Наричам тези апетитни панирани чушки мързеливи, защото ползвам директно готови изпечени и обелени от консерва.

Идеални са за моментите, когато искаме да сложим нещо бързо на трапезата, а не ни се иска да се впускаме в по-дълги и сложни кулинарни приключения.

Първа стъпка от тази така лесна рецепта за пържени чушки е да ги подсушим, когато ги извадим от течността в буркана.

Аз ги подреждам върху два-три пласта кухненска хартия и отгоре слагам още един пласт, прилепнал. Важно е и хартията да е качествена и да не оставя власинки върху продуктите.

Оставям така, докато си разбъркам яйцата с малко сол, а в отделна чиния си сипя брашното, пак леко подсолено.

Загрявам олио на умерен огън.

Ако чушките са големи ги разполовявам, някак по-симпатично ми стоят, когато са по-малки.

Овалвам в брашно, после яйце, пак брашно и пак яйце.

Пържа в загрятото олио до златист загар от двете страни и изваждам върху други пластове домакинска хартия, за да абсорбира излишната мазнина.

Сервирам тези мързеливи панирани чушки със доматен сос и хубаво сирене.

Бързо, лесно и вкусно!

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар