Начин на приготвяне
В касерола сипваме 700 мл прясно мляко и загряваме на среден котлон. Нишестето смесваме с останалото мляко по указание.
Ягодите се нарязват на четвъртинки и се поръсват със захарта. Поставят се в хладилник от вечерта.
Загряваме ги в съд, докато сиропът им се редуцира на половина. След охлаждане минаваме ягодовата смес през цедка.
Прибавяме я към крема и бъркаме постоянно на слаба температура до необходимата гъстота.
Прибавяме кокосово масло към готовата смес и я изсипваме в тавичка.
Покриваме повърхността на ягодовия крем с фолио за свежо съхранение до неговото охлаждане.
Готовия крем за торта можем да съхраняваме и в пош. Използваме го за домашна бисквитена торта, трайфъл, крем с плодове.
Можем да шприцоваме розички от него върху по-големи разполовени ягодови плодове.
Върху тях поръсваме шоколад и поставям парти шишчета.
Съвет: Ако лятото сте си набрали и замразили горски ягоди, прибавете от тях към домашния крем. Ароматът им не може да се сравни с този на купешките ягоди.
Винаги разполагам с няколко чашки във фризера от тези малки уханни плодчета, от които се получавам чудесен ягодов крем за торта!