Ягодов крем за торта

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
822693k
Ягодов крем за торта3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
22 мин.

Необходими продукти

  • нишесте - 1 пакетче Ягода
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 к.ч.
  • ягоди - 200 г
  • кокосово масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сипваме 700 мл прясно мляко и загряваме на среден котлон. Нишестето смесваме с останалото мляко по указание.

Ягодите се нарязват на четвъртинки и се поръсват със захарта. Поставят се в хладилник от вечерта.

Загряваме ги в съд, докато сиропът им се редуцира на половина. След охлаждане минаваме ягодовата смес през цедка.

Прибавяме я към крема и бъркаме постоянно на слаба температура до необходимата гъстота.

Прибавяме кокосово масло към готовата смес и я изсипваме в тавичка.

Покриваме повърхността на ягодовия крем с фолио за свежо съхранение до неговото охлаждане.

Готовия крем за торта можем да съхраняваме и в пош. Използваме го за домашна бисквитена торта, трайфъл, крем с плодове.

Можем да шприцоваме розички от него върху по-големи разполовени ягодови плодове.

Върху тях поръсваме шоколад и поставям парти шишчета.

Съвет: Ако лятото сте си набрали и замразили горски ягоди, прибавете от тях към домашния крем. Ароматът им не може да се сравни с този на купешките ягоди.

Винаги разполагам с няколко чашки във фризера от тези малки уханни плодчета, от които се получавам чудесен ягодов крем за торта!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: