Ориз на тиган с кайма

IvanovaIvanova
Новак
3656
Ориз на тиган с кайма
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Добър апетит с този ориз на тиган с кайма"

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • кайма - 500 г
  • топла вода - 3 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 червени
  • чушки - 2 зелени
  • сол - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • чубрица - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • магданоз - за поръсване
  • олио - 2 с.л.
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци на дребно и ги запържете в олиото, смесено с разтопеното масло.

След като поомекнат зеленчуците, добавете каймата и гответе до редуциране на течността.

Накрая добавете и ориза и запържете и него за минутка, след което залейте с топлата вода. Добавете зеленчуковата подправка и разбъркайте.

Гответе докато оризът поеме течността, и накрая овкусете със солта, черния пипер и чубрицата.

Свалете ястието с ориз от котлона.

Поръсете ориза с кайма с нарязания на ситно магданоз и сложете капак на тигана за 5-10 минути.

Сервирайте ориза на тиган с кайма топъл.

Този вкусен ориз на тиган си подхожда много с доматена салата със спанак.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: