Палачинки Кайзершмарн

13/05/2020
"Палачинки Кайзершмарн - наслада, която се приготвя за нула време "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделям белтъци от жълтъци.

Белтъците разбивам с миксер и щипка сол на сняг, към жълтъците прибавям прясното мляко, захарта и брашното с ванилията. Разбърквам с телена бъркалка до получаване на гладка каша.

Към жълтъчната смес на три пъти прибавям белтъците, като леко разбърквам с шпатула.

На котлона загрявам тиган и слагам една с.л. от маслото. Щом се разтопи, изсипвам половината от тестото, трябва да се получи палачинка с дебелина 1 см.

Пека за 2 мин. и обръщам. След това натрошавам палачинката с вилица или шпатула на малки парчета. Щом се запекат и от другата страна, ги вадя. В тигана слагам отново масло и изпичам по същия начин и останалото тесто за Палачинки Кайзершмарн.

Накрая поръсвам с пудра захар, но може да се залеят с любимо домашно сладко.

Ето един по-различен начин да поднесете вкусни палачинки. Насладете им се!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар