Лесни козуначени кифли

12/05/2020
"Лесни козуначени кифлички за всички начинаещи и амбициозни кулинари "
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо192
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете кравето масло.

Сложете всички продукти в хлебопекарната по ред: първо течните съставки, сухи и последно маята.

Задайте програма тесто и оставете програмата да завърши.

Извадете тестото и разделете на топки от по 90 г. Разточете на елипса и навийте на руло.

Поставете домашните кифли в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Оставете козуначените кифли да втасат повторно.

Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко.

Поръсете със захарта и бадемите.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете лесни козуначени кифли леко да се охладят и поднесете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар