Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадови торти»Шоколадово-орехова торта за повод

Шоколадово-орехова торта за повод

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Шоколадово-орехова торта за повод
Снимка: Румяна Сакалийска
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"Само си изберете повод, ние ще ви дадем рецептата за тази прекрасна празнична торта веднага"

Необходими продукти

  • ЗА БЛАТА
  • яйца - 5 броя
  • захар - 120 г
  • олио - 4 с.л.
  • шоколад - 50 г
  • ванилия - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 350 г
  • орехи - 50 г смлени
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • белтъци - 3 броя
  • захар - 1 к.ч.
  • млечен шоколад - 40 г
  • черен шоколад - 50 г
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • течен шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • ЗА ДЕКОРАЦИЯ
  • орехи - 50 г смлени
  • сусамов крокан - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и олиото, прибавяме внимателно предварително разтопения на водна баня шоколад. Накрая прибавяме ванилията, брашното размесено с бакпулвера и смлените орехи. Печем в намазнена и набрашнена кръгла тавичка в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 мин.

За пълнежа разбиваме белтъците на сняг, добавяме захарта и продължаваме да бъркаме. Накрая прибавяме разтопения черен и млечен шоколад на водна баня, разбъркваме добре и слагаме за малко в хладилника.

За глазурата слагаме прясното мляко на средна температура, прибавяме течния шоколад и бъркаме до получаването на хубав гъст сос.

Изпечения блат за торта разрязваме на три отделни блата с помощта на нож.

Слагаме първия блат, намазваме с пълнеж, след това втория блат, отново мажем с пълнеж, накрая покриваме с третия блат.

Мажем обилно цялата торта с глазура, посипваме по краищата и страните със смлени орехи и гарнираме с няколко парченца сусамов крокан.

Рецептата за Шоколадово-орехова торта за повод е изпълнена!

Много вкусна шоколадова торта с орехов вкус.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: